ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΓΗΠΕΔΩΝ Greek English

Στρατηγική Αγώνων

Είναι σημαντικό να καταλάβετε τον εαυτό σας ως παίχτη. Εντούτοις, είναι επίσης δυνατό να διαμορφώσετε ένα γενικό πλάνο στρατηγικής, αποτελεσματικό για κάθε παίχτη. Η ιδέα πίσω από αυτό το σχέδιο είναι να επιτρέπει στους παίχτες να ενεργούν ουσιαστικά και θετικά κάτω από πίεση, χωρίς σύγχυση.

Το πλάνο αυτό είναι επίσης μια άριστη βάση για την πρακτική και μπορεί να είναι τόσο άκαμπτο ή εύκαμπτο ανάλογα με το πως θα το ορίσουν ο παίχτης και ο προπονητής.

Όταν σερβίρετε:

1. Πρέπει να έχετε μια επιθετική νοοτροπία - να σκέφτεστε στα πλαίσια του σερβιρίσματος πάνω στον αντίπαλο σας. Όταν είστε σφιχτοί, τινάξτε το χέρι που σερβίρετε και κάντε επιτόπιο τζόκιν για λίγα δευτερόλεπτα. Έχετε στο μυαλό σας μια εικόνα ομαλής δράσης που ενισχύεται από τη δραστήρια κίνηση των ποδιών σας.

2. Σερβίρετε & ανεβείτε στο φιλέ (serve and volley) σε τουλάχιστον δύο πόντους ανά game στο πρώτο σέρβις σας. Σαν οδηγός, τα βασικά σημεία είναι οι πόντοι: 0-0, 30-15, 40-0, 40-30, 30-40 και ο πρώτος πόντος του πλεονεκτήματός σας.

Όταν απαντάτε το 2ο σέρβις του αντιπάλου σας:

1. Τους επόμενους πόντους πρέπει να προσπαθήσετε να τους νικήσετε στην επιστροφή σας από σέρβις του αντιπάλου, όταν αυτό δεν είναι και πολύ καλό: 0-30, 30-30, 15-40 και ισοπαλία. Σε αυτούς τους πόντους, εάν ο αντίπαλός σας κάνει το 1ο σέρβις του, ανεβείτε στο φιλέ με την πρώτη ευκαιρία.

2. Κυνηγήστε τις πολλές εναλλαγές (rally) στο 0-40, και προσπαθήστε να μη του δώσετε εύκολο πόντο στο σημείο αυτό. Αν σπάσετε το σέρβις του αντιπάλου, πανηγυρίστε το στο τέλος του game, και όχι αφού κερδίζετε τους πόντους κατά τη διάρκεια του game αυτού. Ένα σφίξιμο της γροθιάς είναι αρκετό, και δε χρειάζεται να το παρακάνετε.

Σημειώσεις: Εάν έχετε σπάσει το σέρβις του αντιπάλου, μπείτε στο game που σερβίρετε εσείς με ενέργεια και αποφασιστικότητα. Στατιστικά αυτό είναι το ευκολότερο παιχνίδι που μπορείτε να πάρετε, αντίθετα προς τη δημοφιλή παρερμηνεία που κυκλοφορεί. Είναι καλή ιδέα να σερβίρετε και να ανεβείτε στο φιλέ (serve & volley) στον πρώτο πόντο αυτού του game. Πάρτε το χρόνο σας και κάντε αισθητή την παρουσία σας.


Για να παίξετε στο σύγχρονο παιχνίδι, μπορείτε μόνο να το κάνετε καλά εάν είστε συγκεντρωμένοι και γενναίοι. Τα κορίτσια, συγκεκριμένα ΠΡΕΠΕΙ να παίζουν ψηλά στο γήπεδο και επιθετικά στα παραπάνω βασικά σημεία εάν προτιμήσουν να μην ανέβουν στο φιλέ, αν και νομίζώ πως αυτό θα αρχίσει να γίνεται συχνότερα.

Καιρός  Click for Akrotiri, Cyprus Forecast Πως να μας βρείτε 
View Famagusta Tennis Club in a larger map
txtViewTheWeather 
Κοινωνική δικτύωση