ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΓΗΠΕΔΩΝ Greek English

Φυσική Κατάσταση

Αυτή η σελίδα αναλύει κάποιες βασικές αρχές της προπόνησης: Ο επαγγελματίας προπονητής φυσικής αγωγής, Jez Green τονίζει πως: “το μήνυμα είναι απλό: Προπονηθείτε σκληρά, προπονηθείτε έξυπνα, ανακτήσετε την υγεία σας απλά, και η επίδοσή σας θα είναι η καλύτερη”.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ:
Κάθε άσκηση έχει μια συγκεκριμένη επίδραση στο σώμα σας. Παραδείγματος χάρη, η εκγύμναση των δικέφαλων μυών με ένα μεγάλο βάρος θα ενισχύσει το μυ των βραχιόνων σας, ενώ αντίθετα με πιο ελαφρύ βάρος θα βελτιώσει την αντοχή τους. Όμως, καμιά από αυτές τις ασκήσεις δε θα επηρεάσει τους μυς των ποδιών σας.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει πρώτα να αποφασίσετε ποιον μυ θέλετε για γυμνάσετε, και έπειτα να χρησιμοποιήσετε τη σωστή άσκηση. Για να βελτιώσετε την απόδοσή σας σε ένα άθλημα, πρέπει να ασκήσετε τους μυς και τις ενώσεις που χρησιμοποιούνται στο άθλημα αυτό, καθώς επίσης και την ταχύτητά σας. Το πρόγραμμα που θα ακολουθήσετε πρέπει να ταιριάζει στις ανάγκες σας.

ΥΠΕΡΦΟΡΤΩΣΗ:Για να βελτιώσετε την ικανότητα ενός μέρους του σώματός σας, πρέπει να το υπερφορτώσετε. Αυτός σημαίνει ότι πρέπει να το εξασκείτε πιο σκληρά από το συνιθησμένο. Έτσι με την πάροδο του χρόνου το μέρος αυτό του σώματος προσαρμόζεται για να ικανοποιήσει την αυξανόμενη απαίτηση.

ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ:Αυξήστε τη συχνότητα της άσκησης - πόσο συχνά το κάνετε. Παραδείγματος χάρη αρχίστε να ασκήστε δύο φορές την εβδομάδα, κατόπιν αυξήστε τη συχνότητα στις τρεις ή τέσσερις φορές.

ΠΡΟΟΔΟΣ:Το σώμα σας παίρνει κάποιο χρόνο να προσαρμοστεί στις αυξανόμενες απαιτήσεις που δημιουργούνται με την εξάσκηση. Έτσι πρέπει να ενισχύσετε το επίπεδο άσκησής σας βαθμιαία ή σταδιακά. Διαφορετικά διακινδυνεύετε να τραυματίσετε τους μύες σας ή άλλους τραυματισμούς.

Τις μεγαλύτερες αλλαγές θα τις παρατηρήσετε νωρίς στο πρόγραμμα της προπόνησής σας. ‘Όσο πιο πολύ βελτιώνετε τη φόρμα σας, τόσο πιο δύσκολη γίνεται η περαιτέρω βελτίωση της φυσικής σας κατάστασης. Αυτό δείχνει πως φτάνετε κοντά στα όρια των δυνατοτήτων σας και αν συνεχίσετε να εξασκείστε με συνέπεια και συνέχεια η κατάστασή σας θα μείνει σε σταθερά επίπεδα.

ΑΝΤΙΣΤΡΕΨΙΜΟΤΗΤΑ:
Δυστυχώς, η βελτίωση της φυσικής κατάστασης είναι αναστρέψιμη. Αν ασκηθείτε σκληρά το σώμα σας γίνεται πιο ικανό. Αν σταματήσετε να ασκείστε, τότε χάνετε ξανά τη φυσική σας κατάσταση.

Θα πάρει μόνο τρεις ή τέσσερις εβδομάδες για να χάσετε τη φυσική σας κατάσταση. Χάνετε την αντοχή, τη δύναμη, την ευελιξία και την ταχύτητα. Γρήγορα χειροτερεύει η απόδοσή σας στο τρέξιμο ή στην κολύμβηση επειδή οι μύες σας γίνονται φτωχότεροι στη χρησιμοποίηση του οξυγόνου. Οι μύες που δεν χρησιμοποιούνται αδυνατούνε ή ατροφούνε.

ΕΝΤΑΣΗ:
Αύξηση της έντασης της άσκησης – πόσο συχνά το κάνετε. Παραδείγματος χάρη αυξήστε την ταχύτητα στο τρέξιμο ή αυξήστε τα βάρη στις έλξεις.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ:
Αυξείστε το χρόνο που ξοδεύετε στην άσκηση. Εάν είστε αρκετά εκτός φόρμας, μπορείτε να αρχίσετε τρέξιμο για περίπου πέντε λεπτά τη φορά και εβδομάδα με τη βδομάδα να αυξήσετε τα λεπτά σε τριάντα.

Καιρός  Click for Akrotiri, Cyprus Forecast Πως να μας βρείτε 
View Famagusta Tennis Club in a larger map
txtViewTheWeather 
Κοινωνική δικτύωση